• Αρχική
 • Διάφορα
 • Απίστευτη γλώσσα από Ηγούμενο: Φανατικοί παράφρονες Χριστιανοί...

Απίστευτη γλώσσα από Ηγούμενο: Φανατικοί παράφρονες Χριστιανοί...

...αποδομούν τον Πατριάρχη μας, τον Αρχιεπίσκοπο, τους Επισκόπους


 

Του Άγγελου Ρούσσου

Δριμεία επίθεση κατά όσων αντιδρούν στα οικουμενιστικά ανοίγματα εξαπέλυσε κατά την ομιλία του κατά την διάρκεια του Β Κατανυκτικού Εσπερινού την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο Καθηγουμένος της Ι.Μ. Αγάθωνος π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης.

Ο π. Δαμασκηνός στην θαυμάσια ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, στη μεγάλη αυτή Νίκη της Ορθοδοξίας, καθώς και στην διαφύλαξη της Ενότητος της πίστεως μας.

Συγκεκριμένα ο π. Δαμασκηνός ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Μια χριστιανική κοινότητα που δεν πιστεύει ορθόδοξα στον Θεό, έχει νοθεύσει την ταυτότητα και την αποστολή της. Κάνει το μεγάλο λάθος να διδάσκει στους ανθρώπους μια πίστη που δεν παραπέμπει στον τριαδικό Θεό, όπως αυτός είναι, αλλά όπως εκείνη τον φαντάζεται. Ένα ρητό λέγει: «Να μην πιστεύεις στον Θεό που εσύ δημιούργησες, αλλά στον Θεό που δημιούργησε εσένα». Για έναν αληθινά ευσεβή χριστιανό το πρώτιστο αγαθό στη ζωή του είναι η ορθή πίστη, όλα τα άλλα, που λογίζονται ως ανθρώπινα, έπονται. Η προάσπιση της ορθόδοξης πίστης είναι κάτι στο οποίο η Εκκλησία αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου της και του δυναμισμού της».

Μέχρι εδώ καλά, αλλά στην πορεία η ομιλία παίρνει άλλη στροφή….

Όταν σε κάποιο σημείο ανέφερε πως «Ο επίσκοπος που δεν εκφράζει την ορθή πίστη, παύει να είναι επίσκοπος της εκκλησίας. Κανένας κληρικός ή λαϊκός δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει την πίστη σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις» κάποιοι θεώρησαν πως μιλάει για τις οικουμενιστικές τάσεις που κορυφώθηκαν με την Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Φευ όμως άλλο εννοούσε…

«Μεγάλο πρόβλημα μέσα στην εκκλησία δημιουργούν κάποιοι φανατικοί χριστιανοί, που ταυτίζουν, την πίστη της εκκλησίας και την αλήθεια, με τη δική τους πίστη και τον εαυτό τους. Αυτοί θεωρούν πως είναι οι μόνοι μέσα στον κόσμο, που κρατάνε την πίστη, την αλήθεια και την ορθοδοξία και πως όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους, είναι ασεβείς και άθεοι και αυτή την αρρωστημένη πεποίθησή τους προσπαθούν να την περάσουν και στους άλλους συνανθρώπους τους.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα στον τόπο μας. Κάποιοι κληρικοί και λαϊκοί πάσχοντες από το παραπάνω σύνδρομο του εγωκεντρισμού τους, αυτοονομάστηκαν «φύλακες» της ορθόδοξης πίστης και κάποιοι άλλοι «γνήσιοι χριστιανοί» και χωρίς ταπείνωση και υπακοή στην εκκλησία διασπούν την ενότητά της.

Είναι τόσο τυφλωμένοι από το πάθος τους, που δεν διστάζουν ακόμα και να αποτειχιστούν, δηλαδή να φύγουν από την εκκλησία, αγνοούντες ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα κακά που μπορεί να συμβεί σε ένα χριστιανό στον κόσμο αυτό.

Αποδομούν με τα αλλοπρόσαλα και φανατικά κηρύγματά τους τον Πατριάρχη μας, τον Αρχιεπίσκοπο, τους Επισκόπους μας, και κάθε απλό χριστιανό, που σέβεται την εκκλησία και τα όργανά της. Αντί να υπακούσουν αυτοί στην εκκλησία, ζητάνε η εκκλησία του Χριστού, να υπακούσει σε αυτούς. Αν αυτό δεν είναι παραφροσύνη, πείτε μου, εσείς, τι άλλο είναι;» τόνισε ο ηγούμενος και κατακλείοντας την ομιλία του ο π. Δαμασκήνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι αποφάσεις της Εκκλησίας έχουν Αγιοπνευματικό κύρος, αφορούν όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τις αμφισβητήσει.

Είναι σαφές πως όσο οι αντιδράσεις κατά των Οικουμενιστών κορυφώνονται και με διακοπές μνημόνευσης πλέον, οι καλοθελητές του Φαναρίου θα παλεύουν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και θα υβρίζουν όλο και περισσότερο τους αντιδρώντες…

ΣΧΟΛΕΙΑ

ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 8:44 π.μ.

Δεν μας λέει όμως ποια είναι η ορθή η ορθόδοξη πίστη. Σε τι έχουν λάθος τα κηρύγματα π.χ. του Π. Νικόλαου Μανώλη ή του π. Θεόδωρου Ζήση, σε τι δεν είναι ορθόδοξα; Για άλλη μια φορά οι οικουμενιστές τσιράκια του Φαναρίου κουνάνε το δάχτυλο στους αντιδρώντες και στο λαό ΧΩΡΙΣ να δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση, χωρίς επιχειρήματα. Στην ουσία του θέματος θέλουμε διάλογο κύριοι, που είστε τόσο υπέρ του διαλόγου, στην ουσία αποφεύγετε το διάλογο όμως...

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ11 Μαρτίου 2017 - 10:22 π.μ.

Ακριβώς όπως τα λές είναι αδελφέ!!

 1.  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΡΙΛΟΦΟΣ11 Μαρτίου 2017 - 10:17 μ.μ.

ΕΙΝΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ,ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ Κ.Κ.ΙΕΡΑΡΧΕΣ,ΠΑΤΕΡΕΣ,ΜΟΝΑΧΟΙ?ΜΕ ΔΙΩΓΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΙΜΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΜΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΩΡΑ?ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ.ΜΟΝΟ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΜΙΣΘΟ.

 1.  

Anninos Christoforou11 Μαρτίου 2017 - 8:50 π.μ.

ολοι ειμαστε εκκλησια=ολοι εχουμε δικαιωμα λογου

 1.  

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 9:04 π.μ.

Αφου ο Πατηρ Νικολαος Μανωλης λεει οτι ο 15ος Κανονας ειναι δυνιτικος , και αφου δεν εφαρμοζει την ολοκληρωτικη αποτοιχιση [τελεια αποκοπη ] ας καθεται μεσα στους ναους των οικουμενιστων να ακουει απο τους οικουμενιστες αυτα . Και θα ακουει και πολλα αλλα πολυ ποιο χειρωτερα και αιρετικα .

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ11 Μαρτίου 2017 - 10:30 π.μ.

κάπου μπερδεύεσαι!!Ο οικουμενισμός είναι Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ των εσχάτων!!Βάλλεται η Ορθοδοξία εκ των έσω!!Όλοι οι αιρετικοί φεύγανε απο την Εκκλησία του Χριστού,στην παναίρεση του οικουμενισμού οι αιρετικοί οικουμενιστές στην ουσία ωθούν αυτούς που κρατούν την ορθή πίστη να φύγουν!!Ξέρεις γιατί?Για να πουν μετά στο μπερδεμένο και ακατήχητο στην πλειοψηφία ποίμνιο,οτι να αυτοί που αντιδρούν στους νεωτερισμούς μας και στις μεταπατερικές θεολογίες μας είναι αιρετικοί και υποκριτικά να ζητήσουν τις προσευχές του λαού για την επιστροφή τους.ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ!!Εντός Εκκλησίας θα αντιμετωπίσουμε τους αιρετικούς νεωτερισμούς τους και τους εναγκαλισμούς με παπικούς κλπ κλπ!!Η παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων μας και των Αγίων οικουμενικών συνόδων είναι ο οδηγός μας!!

 1.  

Απόστολο11 Μαρτίου 2017 - 10:07 π.μ.

Μεγάλη σύγχιση. Το πρόβλημα είναι αν τα πιστεύει αυτά που λέει.

 1.  

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 10:53 π.μ.

Εμένα με μπέρδεψε. Ψερδεψούας μου φαίνεται. Εντός,εκτός κι επί τα αυτά! Είτε ομολογείς την ορθή πίστη ή όχι,είτε ακολουθείς τη πίστη των πατέρων ή όχι,είτε ορθοτομείς τo λόγο της αλήθειας ή όχι,ναι ναι ή ου ου,τι τα θέλεις τα εντός εκτός κι επί τα αυτά,όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

 1.  

george dionas11 Μαρτίου 2017 - 12:13 μ.μ.

Εκκλησία είναι ο Χριστός μας και οι Αγιοί του και όχι όλοι μας. Εμείς. κλήρος και λαός οφείλομε υπακοή σε όσα αυτοί μας παρέδωσαν και όχι στα όσα οι οι παγκόσμιοι κυβερνήτες σχεδιάζουν.Υ.Γ Στήν αναμπουμπούλα οι πλανεμένοι χαίρονται.

στωμεν με τα φοβου11 Μαρτίου 2017 - 12:34 μ.μ.

"Μεγάλο πρόβλημα μέσα στην εκκλησία δημιουργούν κάποιοι φανατικοί χριστιανοί, που ταυτίζουν, την πίστη της εκκλησίας και την αλήθεια, με τη δική τους πίστη και τον εαυτό τους". Για τον εαυτο του μιλαει ..

eklouts11 Μαρτίου 2017 - 6:01 μ.μ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΑΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ,ΕΜΕΙΣ; ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΜΕ; ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΡΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

 1.  

atsummers111 Μαρτίου 2017 - 9:17 μ.μ.

Και να προσθέσω ότι αυτοι που αποκαλεί "φανατικούς" δεν ταυτίζουν καθόλου την πίστη της εκκλησίας με τη δική τους, αλλα με αυτήν των Πατέρων της Εκκλησίας -- ποτέ δε λεν κάτι δικό τους όταν μιλούν για τον οικουμενισμό, αλλά διαβάζουν κείμενα των Αγίων Πατέρων. Ας μας πει λοιπόν ο π. Δαμασκηνός ότι οι Ορθόδοξοι δεν πρέπει πλέον να διαβάζουμε τους Αγίους Πατέρες για να μη γίνουμε "φανατικοί."

 1.  

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 1:58 μ.μ.

Ο ιός της Φαναρίτιδας, είναι από οτι φαινεται πολύ νοσογόνος και μολύνει όλα τα κλιμάκια του ορθοδόξου κλήρου και όχι μόνο.

 1.  

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΩΚΗΣ11 Μαρτίου 2017 - 2:01 μ.μ.

Κατα την τοποθετηση του πανοσιολογιωτατου ο Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος θα επρεπε να υπακουσει στις αποφασεις της συνοδου της Φερράρας και να υπογραψει την "ενωση". Πανοσιολογιωτατε διαγραψτε τους ανθενωτικους αγιους της εκκλησιας μας και εγγραψτε την υμετεραν "αγιοτητα" αντ αυτων!!!!!

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 2:54 μ.μ.

Προφανως περιμενει καπου να αναρριχηθει,σιγουρα θα τον τιμησουν δεοντως για την "ορθοδοξη ομολογια του".ευαγγ Ζαλ

 1.  

γιαννης πανταζης11 Μαρτίου 2017 - 2:56 μ.μ.

Κρίμα, είναι καί ηγούμενος ιστορικής Μονής...
Νά λάβει πρόσκληση γιά τά Ιεροσόλυμα, νά παραστεί στό ...ενωτικό. ...συλλείτουργο

 1.  

Α.Α.11 Μαρτίου 2017 - 4:17 μ.μ.

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΟΝΗΣ. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΓΑΘΩΝΟΣ.ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΓΕΡΟΝΤΑ.

 

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 4:20 μ.μ.

Δεν είναι εκκλησία μόνο οι μισθωτοί επίσκοποι ή αρχιμανδρίτες, είναι και οι λαϊκοί, και οι ευσεβείς κατώτεροι κληρικοί, και οι μοναχοί, όλοι απαρτίζουμε τη γνησία εκκλησία του Χριστού. Εκκλησία είναι και οι άμισθοι ιεραπόστολοι οι αφιερωμένοι στον Χριστό και στην Εκκλησία, που αφού μαθήτευσαν σε αγίους Προφήτας, Διδασκάλους, Επισκόπους, Ηγουμένους, και σπούδασαν στις θεολογικές και φιλολογικές Σχολές τη θεολογική Επιστήμη και εν γένει τα Ιερά και εγκύκλια Γράμματα αφιέρωσαν τη ζωή τους στην Ιεραποστολή, εσωτερική και εξωτερική, απολογητκή, υπεράσπιση της Εκκλησίας, όπως ο μακαριστός άγιος Ομολογητής της Ορθοδοξίας Νικόλαος Σωτηρόπουλος. Ο λαϊκός Θ.Ζήσης πριν να ιερωθεί ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου και δίδαξε τη θεολογική Επιστήμη σε χιλιάδες θεολόγους, εκατοντάδες κληρικούς και ιερομονάχους και μοναχούς και δεκάδες επισκόπους, ο ιδιος δε και άλλοι καθηγητές θεολογικής συνέγραψαν (ή συνεβούλευσαν) πολλούς λόγους, άρθρα, βιβλία επισκόπων, Και θα μας πει ότι δεν είναι εκκλησία οι λαϊκοί, και είναι μόνο οι Επίσκοποι! Τον ιερό Χρυσόστομο τον εξόρισαν και δολοφόνησαν οι επίσκοποι της εποχής του. Ποιος είναι εκκλησία, οι επίσκοποι ή ο Χρυσόστομος; Επί αρειανισμού όλοι οι ναοί της Κωνσταντινουπόλεως ανήκαν στους αιρετικούς και μόνο ένας στους Ορθοδόξους. Ποιος ήταν Εκκλησία οι αιρετικοί ή οι μετρημένοι στα δάχτυλα του χεριού Ορθόδοξοι; Στην περίοδο της εικονομαχίας για 100 χρόνια επικράτησαν οι εικονομάχοι! Ο Μάρκος ο Ευγενικός και δυο τρεις ακόμα ήταν μειοψηφία ανάμεσα στο σύνολο των Ορθοδόξων και παπικών επισκόπων στην "σύνοδο" της Φερράρας Φλωρεντίας και πέρασε η ψήφος της πλειοψηφίας. Το αποτέλεσμα; Τοπική Σύνοδος ακύρωσε την ψευτοσύνοδο της Φερράρας. Στις Αποστολικές Συνόδους βλέπουμε και τους πρεσβυτέρους και τους λαϊκούς να έχουν λόγο. Όλες οι επιστολές των Αποστόλων απευθύνονται στους λαϊκούς. Λειρουργία χωρίς συμμετοχή λαϊκού στοιχείου δεν γίνεται. Ο δε Φύλαξ της Ορθοδοξίας σύμφωνα με την γνωστή Πατριαρχική Εγκύκλιο ορίζεται ο πιστός λαός. Γιατί σήμερα αυτή η περιφρόνηση του πιστού λαού;

 1.  

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 5:25 μ.μ.

Πολύ σωστά, σχετικά με την περιφρόνηση των πιστών που αναφέρετε ας διαβάσουν κάποιοι τα βιβλία ΄΄ασκητές μέσα στον κόσμο΄΄
Ιδέα δεν έχουμε ποιοί άνθρωποι αγιάζουν δίπλα μας κι ας μην έχουν πάει ούτε δημοτικό

 1.  

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 7:00 μ.μ.

Θα το φάει το χαστουκάκι του από τον Άγιο Βησσαρίωνα (+1991), ο οποίος αγίασε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που παρέχει δείγματα ελλείψεως Ορθοδόξου φρονήματος ο συγκεκριμένος Ηγούμενος. Προ ετών είχε καυχηθεί στην τηλεόραση ότι ο ίδιος και όλοι οι υπ' αυτόν μοναχοί είναι δωρητές οργάνων σώματος, αγνοώντας προφανώς την δαιμονική απάτη με τον «εγκεφαλικό θάνατο» και την θανάτωση/δολοφονία ασθενών ώστε να χρησιμοποιηθούν τα σώματά τους για ανταλλακτικά.

 1.  

Ανώνυμος11 Μαρτίου 2017 - 9:54 μ.μ.

Ντροπή του

 1.  

Marinos11 Μαρτίου 2017 - 11:16 μ.μ.

Και νά σκεφτεί κανείς ότι μέσα στην Ιερά Μονή Αγάθωνα βρέθηκε άφθαρτος και ευωδιάζων ο Άγιος Βησσαρίων, ζηλωτής τών πατρώων παραδόσεων. Κάποιοι είπαν προσωπικά σε εμένα ότι είχε διακόψει το μνημόσυνο τού ηγουμένου του, τού ανωτέρω ομιλητή, όμως εγκαταβίωνε στο μοναστήρι.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Φίλοι μου γειά σας,

Ἡ σελίδα αυτή δημιουργήθηκε μέ τήν ἐλπίδα νά βοηθηθούν κάποιες ψυχές στήν πνευματική τους πορεία πρός τό Χριστό. Ἀπό τόν ἱστότοπο αὐτό θά θίγονται καθαρά ὀρθόδοξα πνευματικά θέματα. Εὐχόμαστε μέ τήν βοήθεια τοῦ τριαδικοῦ θεοῦ μας νά ἐξυπηρετήσει ἀπόλυτα τόν σκοπό γιά τόν ὁποῖο δημιουργήθηκε.